Leef je droom, droom je leven

Ik was nooit iemand met echte dromen, klinkt raar misschien maar ik ben opgevoed met het bekende gezegde “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” en er was eigenlijk geen plek om andere dingen te doen of te ambieren. Helemaal niet zielig ofzo, ik wist niet beter.

Dit is best lang blijven hangen tot het moment ik jaren later mijn bedrijf startte.

Het startpunt van dromen

Ik kreeg langzaam maar zeker dromen, dromen over een andere toekomst, over een andere ik. En dat gebeurde ook. Ik werd een andere vrouw met andere idealen en een andere visie. Ik was nog steeds ik, maar wel een leukere ik (vind ik zelf). Dit hield ook in dat een aantal mensen om mij heen dit niet aan konden en vriendschappen gingen verloren.

Dit gebeurde regelmatig, want naarmate ik groeide en ontwikkelde werd mijn leven anders en kwamen en verdwenen er mensen (niet letterlijk hoor, ze waren gewoon geen deel meer van mijn leven).

Voor jezelf kiezen houdt niet in dat je egoïstisch bent, dat vond ik in het begin nogal. Kiezen voor jezelf maakt je een beter mens en als je van jezelf houdt, kun je beter van een ander houden.. zo is het toch? Op dat punt ben ik regelmatig beland en het was soms best een worsteling met mijn gedachten. Maar achteraf gezien, is dit wel het beste geweest voor mij en mijn omgeving. Het maakt je een mooier mens.

Oeiiii, ik groei

Ik ben erachter gekomen dat ik een soort van “2-year itch” heb. Na 2 jaar begint er van alles te kriebelen in mijn lijf en MOET ik iets gaan doen. En dan heb ik het over mijn bedrijf, niet zozeer mij als persoon (hoewel..). In 2016 startte ik als ondernemer, geen idee wat ik wilde of waar ik naar toe wilde. Een stip op de horizon? Ik had er nooit bij stil gestaan. In 2018 veranderde dit compleet; ik veranderde de naam van mijn bedrijf, positionering werd anders, zichtbaar- en herkenbaarheid vergroten, overal zijn en mijn aanbod maakte een 180-turn. Ik kreeg nog meer dromen, dromen van groei en ineens wist ik echt wat ik wilde en wie ik wilde zijn. Ging werken met een fantastische business coach en ik ging als een speer.

Wet van Actie

Eind 2020/begin 2021: daar was de 2-year itch weer. Inmiddels liep mijn bedrijf zeer goed, leuke klanten, mooie opdrachten en ik was super creatief. Toch miste er iets voor mijn gevoel. Ik was al tijdje fan van Wet van Aantrekkingskracht, deed er af en toe iets mee maar dat zette uiteraard geen zoden aan de dijk. De droom om te wonen en te werken in Portugal bleef héééééél ver weg.

Maar daar bleef het niet bij! 

Ondertussen was ik heel enthousiast geworden over het gebruik van kleuren in je bedrijf en voor jezelf. Sterker nog, ik heb begin 2021 mijn hele brand ge-redesigned, én mijn website opnieuw (laten) bouwen én met een manifestatie-coach gaan werken én een tweede bedrijf opgezet én een training gevolgd om Persoonlijke Kracht coach (kleuren) te worden, én én … nog veel meer om mijn bedrijf te laten passen bij de gegroeide en doorontwikkelde IK.

Enorme stappen heb ik gezet en met succes! Ik ben nog steeds dankbaar voor die eerste maanden van het jaar en dat mijn partner het normaal begon te vinden dat ik om 12 uur ‘s nachts nog aan het werken was. Ik volgde ook nog een cursus Portugees tussen de bedrijven door trouwens. Dit mag ik niet vergeten want die droom om te wonen en te werken in Portugal was er nog steeds. En is inmiddels deels waarheid geworden.

Portugese droom

En daar was die eerste fijne klant in Portugal, in het dorp Ferragudo – Algarve – waar ik al bijna 10 jaar kom. En wat zo mooi is, is dat ik door het geloof in mijzelf nu de kansen heb gekregen waar ik op hoopte. Toen ik eenmaal hardop had uitgesproken wat mijn droom was, begonnen er hele andere, tot nu toe onzichtbare, deuren en ramen open te gaan voor mij. Contacten in Portugal werden intensiever en duidelijker en alles begint nu op zijn plaats te vallen.

Ik besloot om te onderzoeken of ik mijn bedrijf net zo efficient kan runnen vanuit Portugal als vanuit NL en daar begin ik mee om 3 maanden daar te werken en wonen. En ik heb er toch een partij zin in. Het enige waar ik ‘bang’ voor ben is dat ik het te leuk gaat vinden, hahaha. En volgens een vriendin daar, gaat dat ook gebeuren. We gaan het zien. Ik ben er klaar voor.

Terwijl ik dit schrijf, krijg ik ook een idee; ik ga blogs/artikelen o.i.d. schrijven over ondernemen in Portugal, hoe het is en voelt, waar loop ik tegenaan en dat soort dingen.

Zo werkt het bij mij altijd. Ik praat of schrijf ergens over of ik ben in gesprek met een andere ondernemer en de ideeën komen als vanzelf omhoog drijven.

Blijf mij volgen in mijn Portugese droom, ik inspireer je graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Your Business Manager draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches